Alla inlägg den 11 april 2012

Av Lena Kyhle - 11 april 2012 22:23

Ringde veterinären i morse och han skulle återkomma i eftermiddag angående behandling...Jag blev inte så förvånad när han ringde och meddelade att han - efter att ha konsulterat kollegor- tyckte att vi skulle komma in och träffa en specialist...Jag förstår att det antagligen behöver ultraljudas och rensas men på honom lät det som att en utredning med operation som slutkläm skulle behövas. Han var osäker på om det var något de ville ta hand om med det ambulerande teamet...ett sticksår..måste han sövas för det??

Jag gjorde valet att ringa en annan ambulerande hästveterinär efter tips från stallisarna, tyvärr var klockan lite mycket så jag får återkomma imorgon. På hennes hemsida står det i alla fall att hon utför sårvård och operationer på plats, tydligen också liggande...sedär, kanske jag klarar mig utan en specialist den här gången.

Huvudpersonen själv var vid gott mod idag, såret har slutit sig och geggar inte alls men istället är han svullen, varm och lite öm. Helt klart något lurt men det ser i nuläget inte alltför allvarligt ut. Tog upp honom till paddocken på lina för att se om han kände något obehag men han såg OK ut. I höger varv söker han sig fint nedåt helt på egen hand medan det är lite trögare i vänster, i det stora hela går han i alla fall framåt. Jag får se om det blir lite ridning imorgon men förhoppningsvis blir det en mindre operation istället...

Ovido - Quiz & Flashcards