Alla inlägg under januari 2012

Av Lena Kyhle - 20 januari 2012 20:54

Vaknade med fruktansvärd träningsvärk från cirkelträningen i onsdags, jag fattar grejen men det är inte så kul att se ut som Plåt-Nicklas när man går. Nästa onsdag lägger jag nog i handbromsen tror jag...De ringde från Jobbpunkt kvart över åtta och meddelade att dagen var frivillig då föreläsaren ställt in, jag tänkte först gå till löpbandet men ångrade mig...Sov lite mer istället och promenerade sedan ner till Arbetsförmedlingen där jag spydde ur mig för min handläggare som antagligen tyckte att jag var knäpp. I och för sig så förstod hon mig nog också så vi funderade omkring lite andra alternativ, tyvärr krockade det med Camparis veternärbesök men det får lösa sig. Tyvärr vet jag varken ut eller in just nu, det jag vet är att jag är pank och att jag inte vill hamna i Fas 3...Jag får gå på mötet på tisdag och bestämma mig sedan.

Ute på stallet kunde jag bara konstatera att Campari inte är bättre...Jag beslutade mig för att dra av skon för att utesluta ett sömtryck, Carin var konsulterad innan. Tyvärr har jag inte det bästa flytet just nu så jag slant med tången och skalperade  ett av mina finger, för övrigt samma finger som Fazeem drog av när jag fastnade i hans grimskaft. Inga plåster fanns det såklart så jag fick fixa något provisoriskt innan jag fortsatte med Camparis sko. Av kom den i alla fall men istället för att bli tacksam så blev Campari blockhalt...så otroligt ömfotad. Goda råd blev dyra igen och jag insåg ju snabbt att han inte kunde gå såhär tills på tisdag...så jag tejpade på skon på hoven med silvertejp. Har ingen aning om det ens kommer att sitta under natten, en ren chansning med andra ord. Campari blev väldigt nöjd i alla fall och kunde gå på alla fyra igen. Det såg ut som att sömmarna var tajta så han kan ha varit sömtryckt, eller så är han bara för hårt verkad, eller så är det något helt annat...vi får se på tisdag.

Av Lena Kyhle - 19 januari 2012 20:15

Nu trode jag väl inte att det kunde bli värre men det blev det...

Halt häst, vänster fram, varm i hoven och lite puls. Tid bokad på Strömsholm, åker på tisdag. Nu får det vara slut på mitt dåliga hästägande och hans dåliga hovar men goda råd är som sagt dyra...dessutom skall allt betalas kontant vid hemgång. Det finns två stjärnor i himlen för mina föräldrar, det skall ni veta.

Vet såklart inte säkert att det är hoven men jag behöver hjälp med det också, han måste kunna skos utan att få en massa reaktioner i form av värme och puls. Dessutom undrar jag hur det står till innanför hovväggarna och det kanske jag kan få hjälp med där.

I övrigt bowling och träningsvärk idag, pest.

Av Lena Kyhle - 18 januari 2012 17:09

...det är ju inte en urkass åtgärd om man nu behöver hjälp med få in en fot någonstans. Det innebär att jag blir 65% billigare att anställa för arbetsgivaren, dvs de får dubbla arbetsgivaravgiften betald av staten under en begränsad tid.

Problemet är att vissa företag verkar ha satt detta i system...samt att jag inte hade en aning om att jag hade rätt till det. Jag skulle alltså ha kunnat skriva på varje ansökan jag skickat in att jag har rätt till nystartsjobb och att det på det sättet blir väldigt billig för arbetsgivaren som anställer. Klantigt av mig att inte ta reda på mina rättigheter och synd att ingen sagt något.

Nu till det verkliga problemet: B*UH*US kräver en lista på vilka i projektgruppen som har rätt till nystartsjobb för att de skall slippa betala fullt för oss under säsongsanställningen, problemet infinner sig om man bara blir erbjuden 25-50%. Kan du då inte försörja dig på det utan blir tvungen att säga upp dig/alternativt söka nytt jobb så är rätten till nystarstartsjobb förverkad.

Då tänkte jag att man som individ kunde välja om huruvida man ville utnyttja nystartsjobbet eller icke...men nej, det ansöker arbetsgivaren om vare sig du vill det eller inte.

SÅ, kontentan av detta är att rätten till nystartsjobb, som i praktiken skulle kunna hjälpa mig att få in foten i den administrativa världen, den rätten går till B*UH*US som erbjuder en tidsbegränsad deltidsanställning....Dvs ett jobb som jag är kvalificerad till men som jag egentligen inte vill ha.

Jag förstår att det inte är så lätt att fatta men jag kan lova att jag har grinat en del idag då känslan av total maktlöshet och livegenhet är överväldigande. Jag har aldrig blivit så förolämpad, förminskad och upplevt livegen som under dessa korta veckor. DU DUGER INTE BÄTTRE TILL, LENA! DU FÅR TA DET DU FÅR, LENA!

Hade jag haft lite stake så hade jag tackat nej till detta projektet trots att jag inte fick tag på min handläggare. Som det är nu sitter jag i en rävsax där jag slösar bort mina möjligheter att utvecklas med hjälp av nystartsjobbet och där jag skänker bort min arbetskraft och själ till ett stort tyskt varuhus...

Utöver detta har vi haft cirkelträning idag och jag är ju inte den mest atletiska...men det blev riktigt roligt under uppvärmningen när vi skulle göra Aerobicsliknande rörelser till snabb tuggummipop, jösses vilken dumskalle man såg ut som.

Jag hatar verkligen att träna, jag har ingen kämpaglöd eller tävlinsinstinkt. Däremot är jag lydig och lojal så jag försöker alltid göra som de säger...nästan lika förnedrande det, när man liksom inte vill.

Svaret på allt detta elände är givetvis att få ett nytt jobb och nu kan ni bara fantisera om hur många företag som kommer få en ansökan från mig där jag erbjuder min arbetskraft, själ...OCH nystartsjobb för jag skall göra allt i min makt för att det inte skall tillfalla B*UH*US.

Någon som är intresserad...?

Skulle det nu vara så att någon från Arbetsförmedlingen, Jobbpunkt Väst eller B*UH*US läser detta så behöver ni inte oroa er...den dag jag infinner mig på arbetsplatsen så kommer jag att göra som ni säger, jag kommer att jobba hårt och jag kommer att ställa upp. Ni kommer att få ta del av min jobbvilja, lojalitet och flexiblitet för det är jag uppfostrad till

Men ni borde skämmas för att ni inte vill betala för den!

Av Lena Kyhle - 17 januari 2012 21:41

Igår hände inte precis något speciellt...Föreläsning om hur svårt det är att vara arbetsgivare och hur svårt det är att välja ut vem man skall anställa. Dagens tips...undanhåll så mycket du kan vid anställningsintervjun....Tack, skall tänka på det. Vi fick också ett stort pappersark med fem tecknade figurer med olika begåvningar och historia, sedan skulle vi i grupp bestämma vem av dem vi helst ville anställa som ansvarig för frukt & grönt och vem vi minst av allt ville anställa som ansvarig för frukt och grönt...Ja, det var en bimbo, en invandrare, en gammal tant samt två medelålders...Fy fanken...

I stallet blev det inget alls idag men det var planerat, jag var ändå mör efter att ha kubbat 25 minuter på bandet till vrålande sydeuropeisk technomusik...Fy fanken...

Idag hade vi föreläsning om arbetsrätt och då fick vi lära oss att man inte får snacka skit om sin arbetsplats...så jag gör det nu innan anställning...jag tycker att B*UH*US verkar vara en ganska avskyvärd inrättning...nu har jag sagt det..vi får se om jag har rätt eller inte...Fy fanken...

Campari fick en skrittis runt åkrarna, lite trav men han känder inte så sugen (hårt och knöligt) så vi gick genom skogen istället. Kändes lite kort i steget och jag börjar mer och mer tveka inför att ta av honom sulorna. Det känns som att han behöver dem och jag vill egentligen inte riskera några fler blödingar...Fy fanken

Av Lena Kyhle - 15 januari 2012 23:03

Idag tömkörde jag en sväng i skogen, mest för att jag själv skulle få röra på mig. Campari var pigg och glad men inte lika bäng i roten så visst hade ridningen igår effekt. Han kanske saknar att vara ridhusråtta...vad vet jag. Jag saknar det lite grann i all fall!

Jag utmanade Campari genom att gå samma sväng som förra gången, bara det att jag idag var bättre förberedd samt hade broddar på fossingarna. Jag hade honom lätt inspänd och var med i svängarna när han skulle börja tjafsa vilket gjorde att vi snabbt kom på rätt spår igen utan någon större diskussion. Jätteduktig var han! Det blev ganska mycket skog vilket han verkar uppskatta numera, han är betydligt bättre och säkrare på foten nu.

I övrigt blev det inte så mycket gjort, en ganska slö dag även om jag har plockat undan den sista julen samt städat PYTTELITE! Imogon drar vi igång igen...

Av Lena Kyhle - 14 januari 2012 23:18

Äntligen blev det då dags att knalla till ridhuset med kanske världens mest oridna häst, han fick sällskap av både Axl och Lena vilket gjorde honom väldigt på tårna.

Han var fortfarande varm vänster fram men knallade på i bra tempo trots is och knallhård grusväg. Det blåste väldigt mycket men tack vare sällskapet så tog vi oss fram trots alla läskiga prylar.

Ridhuset var inte det största men det hade flera speglar och ett fint underlag trots att/beroende på att det är specialgjort för reining. Familjen som äger det har många fina quarters, bl.a har de ägt hingsten Hollywood Borrego.

Campari gjorde det bästa av situationen och försökte impa på tjejerna, han han var väldigt pigg och accepterade bettet bra även om han blev lite stark. Han har ju inte alls arbetat optimalt på sistone så jag arbetade honom bara lätt i alla tre gångarterna. Ingenting var direkt risigt även om högergaloppen kunde ha varit enklare att reglera, han kändes ändå helt OK. Framförallt kändes han väldigt pigg och glad vilket var kul, dessutom verkade han inte känna av sina nya skor.

Efter 40 minuter avslutade vi och sedan blev det lite fika...skaldjurspaj, ganska lyxigt får man säga. Själv promenerade jag hem medan damerna fick kånka påsina ryttare, Campari verkade väldigt förnöjd och lite trött.

I övrigt har jag varit otroligt trött idag och inte alls gjort det jag borde ha gjort...hoppas på imorgon! 

Av Lena Kyhle - 13 januari 2012 21:45

Idag skulle vi bli inspirerade av ett föredrag hållet av en "äkta värsting", vad nu det är...

Just den här hade jobbat på slakteri i ungdomen, börjat dricka sprit, röka på och stuckit kniven i sin flickväns fulla pappas rumpa. Sedan var hans värstinperiod över och han började syssla med annat...Mycket inspirerande...

Han var dessutom "uteliggare" i sex år medan han startade ett nytt företag... han "bodde" då i en trång källare där han även hade sitt kontor...Du började surtant fundera på om han inte kryddade lite så jag var tvungen att fråga om han inte blev utkörd, det lät så konstigt att man bara kunde "flytta in"...Då tittade han på mig och sade "men jag hyrde ju...", jag var duktig och lämnade det där.... men då är man väl inte uteliggare...?

På något sätt så gjorde det honom lite mindre trovärdig...tyckte JAG, en högst privat betraktelse...

En sak lärde jag mig i alla fall och det är att om man sticker kniven i någons rumpa och ser blodet komma så sker detta:

"Våldet blev min välsignelse

Blodet blev min förlåtelse"

Säger man något sådant på allvar...? Kan man TA någon som säger så på allvar??

Egentligen så handlade föreläsningen om att våga göra val och om att förändra sin attityd...Funkade inte på mig, min attityd är ju som synes inte den bästa.... Jag har ändå varit liite mindre tjurig idag och det kändes väl lite bra i alla fall.

Dagen avslutades på stadens snuskigaste gym där jag kravlade på löpbandet 25 minuter innan jag körde hem.

Ute på stallet hade hovslagaren kommit sent om sider så Campari stod nyskodd i hagen när jag kom ut. Väldigt varm i vänster fram och det kändes som att han avlastade och var lite trippig när jag tog in honom. Försökte springa en sväng med honom ute men det var kolmörkt och storm så jag kunde bara konstatera att han inte var blockhalt i alla fal...Han blir ju ofta varm i en eller båda hovarna direkt efter skoning men idag verkade hovis ha varit väl ivrig med klubban...Jag hoppas att det släpper om några dagar som det brukar göra, annars får jag nog krupp snart!

Imorgon rider vi till ridhuset - Kors i taket!!

Är han halt tvingas kan med i alla fall för nu skall vi dit!

Av Lena Kyhle - 12 januari 2012 19:52

Idag har jag fått lära mig att man inte skall lukta svett, dricka Red-Bull eller gäspa på sin anställningsintervju. Jag skall även fundera på om jag inte skall ta av mig min keps, piercing eller tatuering (?). Man skall vara pigg och glad och även kunna berätta vad Securitas tre lingon står för...Jag har även lärt mig att inte irritera jobbcoachen med för kritiska frågot för då blir stämningen lätt lite...tryckt.

Nu har jag betsämt mig för att det är slut på gnällandet - om de inte för oss bakom ljuset igen vill säga...


Campari blev ståendes idag medan jag tog en promenad tillsammans med Malou och Lena, stackars Malou tror nog att jag är nära släkt med Häxan Surtant. Skorna skramlar än värre men efter att ha SMS:at hovisen att jag nog får söka mig vidare så blev jag uppringd...pronto. Han kommer imorgon förmiddag så jag hoppas att jag hinner åka ut en snabbis på kafferasten så att allt blir som det skall. Kanske dags för en hovslagare som är flexibel och kan komma när man är ledig?? 

Ovido - Quiz & Flashcards