Alla inlägg den 4 mars 2011

Av Lena Kyhle - 4 mars 2011 21:45

Andreas bakade igår så då åt jag en hel massa bulldeg (jag äääälskar deg!), sedan åt jag flera bullar precis som jag gjorde i förmiddags då jag hade bullar med till skolan. Sedan åkte jag hem en sväng och åt två bullar till och efter det åkte jag till Emma och åt två nybakta smörgåsar, även de vita som snö...inte en fiber så långt ögat kunde se.

Stallet väntade sedan och där åt jag i alla fall inga bullar men det kändes allt att jag hade maggen full av jäst och vitt mjöl. Ridbyxorna satt trångt!
Tog i alla fall upp Crusse till tältet för tömkörning. Tyvärr har han börjat tjorva i traven och bryter ut på den öppna delen. När jag har sällskap av andra hästar så blir han värre men då kan jag inte utmana honom eftersom det känns som att jag riskerar ridningen för de andra. Därför är det svårt att korrigera honom...för korrigeras behöver han, han får verkligen hin håle i ögonen!

Jag fick till en riktig femetta och då skärpte han sig...i tre varv, sedan var han igång igen. Det är jobbigt att trava i höger varv så då gör han vad han kan för att slippa, skritten går bra och traven funkar bara fint så länge jag är på honom som en igel och har timing som en 100-meterslöpare i startblocken. Dessutom måste jag kunna gå på honom ganska ordentligt och det är svårt när andra rider.

Slut om det, jag måste stretcha passen ytterligare och får väl skippa just det som inte funkar när jag har sällskap.

Efter Crusse väntade ridlektion, idag fick jag rida Mimmi istället för Purito som trampat sig illa och behövt sys. Mimmi är ett ganska ungt, skäckigt sto från Polen, hon är väldigt snäll och en trevlig bekantskap att rida. Hon blev lite tung i handen och ville inte riktigt lyssna på mina halvhalter, det är jobbigt att driva igång bakben... Passet gick väl ändå hyfsat, jag kämpar med sitsen och jag tycker att Mimmi lyssnade periodvis.

Nu är jag hemma och har ätit ugnsbakade chips...vad skall man säga??

Ovido - Quiz & Flashcards