Alla inlägg under mars 2011

Av Lena Kyhle - 7 mars 2011 12:03

Igår fick alltså Crusse panik vid ridning igen vilket resulterade en ordentlig avkastning där Annika gjorde sig illa ganska ordentligt.

Jag är splittrad mellan att känna en oerhörd skuld över händelsen och vad som hände med A, en oerhörd sorg över Crusse och en tacksamhet över att det inte gick ännu värre vilket jag trodde från början.

Att känna skuld är såklart naturligt men jag kämpar med att inte låta skuldkänslorna ta överhanden, jag ifrågasätter mg själv som hästägare men kan inte riktigt hitta något som jag borde ha gjort annorlunda. Mer än att ha gett upp tidigare såklart men det är väl kanske ett problem vi hästmänniskor har...

Vad gäller Crusse så är jag varken arg eller besviken på honom, han kan inte tygla sin skräck och jag är mest besviken på mig själv att jag inte kunnat hjälpa honom med det. Jag har verkligen trott att jag var på rätt väg men jag räcker inte till här.

Min önskan nu är en snabb lösning på situationen, att jag kan få vila lite och att Crusse kan få leva sitt liv på ett vettigt sätt. Jag vet inte alls vad framtiden bär på och det är väldigt jobbigt, det enda jag är säker på är att Crusse inte kommer att bli min ridhäst...någonsin.

Av Lena Kyhle - 6 mars 2011 21:37

Olyckan var framme idag under ridpasset och nu har det mesta ställt sig på sin spets. Vad som kommer att hända med Crusse är för närvarande oklart men vår framtid tillsammans är mer än osäker. Jag äger en rädd och farlig häst som är något av det underbaraste jag har träffat och jag förstår inte hur livet kan vara så orättvist. Det får vara nog för idag, en av de värre dagarna i mitt liv.

Av Lena Kyhle - 4 mars 2011 21:45

Andreas bakade igår så då åt jag en hel massa bulldeg (jag äääälskar deg!), sedan åt jag flera bullar precis som jag gjorde i förmiddags då jag hade bullar med till skolan. Sedan åkte jag hem en sväng och åt två bullar till och efter det åkte jag till Emma och åt två nybakta smörgåsar, även de vita som snö...inte en fiber så långt ögat kunde se.

Stallet väntade sedan och där åt jag i alla fall inga bullar men det kändes allt att jag hade maggen full av jäst och vitt mjöl. Ridbyxorna satt trångt!
Tog i alla fall upp Crusse till tältet för tömkörning. Tyvärr har han börjat tjorva i traven och bryter ut på den öppna delen. När jag har sällskap av andra hästar så blir han värre men då kan jag inte utmana honom eftersom det känns som att jag riskerar ridningen för de andra. Därför är det svårt att korrigera honom...för korrigeras behöver han, han får verkligen hin håle i ögonen!

Jag fick till en riktig femetta och då skärpte han sig...i tre varv, sedan var han igång igen. Det är jobbigt att trava i höger varv så då gör han vad han kan för att slippa, skritten går bra och traven funkar bara fint så länge jag är på honom som en igel och har timing som en 100-meterslöpare i startblocken. Dessutom måste jag kunna gå på honom ganska ordentligt och det är svårt när andra rider.

Slut om det, jag måste stretcha passen ytterligare och får väl skippa just det som inte funkar när jag har sällskap.

Efter Crusse väntade ridlektion, idag fick jag rida Mimmi istället för Purito som trampat sig illa och behövt sys. Mimmi är ett ganska ungt, skäckigt sto från Polen, hon är väldigt snäll och en trevlig bekantskap att rida. Hon blev lite tung i handen och ville inte riktigt lyssna på mina halvhalter, det är jobbigt att driva igång bakben... Passet gick väl ändå hyfsat, jag kämpar med sitsen och jag tycker att Mimmi lyssnade periodvis.

Nu är jag hemma och har ätit ugnsbakade chips...vad skall man säga??

Av Lena Kyhle - 3 mars 2011 23:25

Som tidigare nämnt så fotade jag ju lite idag men de bilderna var inte vackra så jag bjuder på några från den senaste månaden istället!

Carin rider i SRK´s lilla ridhus. Crusse var avspänd och riktigt fin, ett genombrott innan allt blev så fel...

 

Så här tränar vi på att folk på läktaren är snälla människor! Världens goaste grabb!


Sällsynt bild på oss tillsammans...


En riktig snygging om jag får säga det själv!!

Tyvärr har han tappat lite sedan denna bilden togs men det handlar nog mest om att han inte går på fri tillgång nu.           

Av Lena Kyhle - 3 mars 2011 21:30

Åkte ut mitt på dagen och fotograferade lite, det blev för övrigt urusla bilder på just MIN häst av någon besynnerlig anledning. Han ville inte stå still och jag är en värdelös fotograf, end of story!

Annika och jag tog ut Crusse i ridhuset och körde lite sedvanlig ridning på lina, Crusse var lite matt idag men vi passade ändå på att köra lite övergångar skritt - trav - skritt osv. Lite segt får man väl säga men jag tycker ändå att det var OK. Vi avslutade med att använda hela ridhuset och skritta längs spåret, lite snett igenom och så. Han fixade speglarna jättebra och tycktes inte ogilla att vara kentaur just idag i alla fall. På slutet var han riktigt trött, det tar på att bära en ryttare även om hon är så lätt som Annika.

I det stora hela en bra ridtur men hade jag fått önska så hade han varit lite mer energisk.

MEN han blir tryggare och tryggare för varje gång och det är jättestort för mig!  

Av Lena Kyhle - 2 mars 2011 22:27

Fick ett SMS i morse från Annika som nog märkte att jag var lite trött igår. Hon hade fixat allt med Crusse och skrev att jag kunde vara hästledig idag.  

Det är första gången jag är ledig från Crusse utan att vara bortrest på ett eller annat sätt, tror jag. Det är nog inte det att jag inte kan få hjälp men jag brukar alltid åka ut varje dag, det har alltid varit så...jämt. I vilket fall som helst så kände jag mig oerhört tacksam, det var verkligen rätt dag att få hjälp!

Dagen blev lång ändå med heldag i skolan, sedan åkte jag direkt hem för att se inspelade skidor...tjejerna tog VM-guld i sprintstafett!!!

I övrigt vin, digestive, ost och popcorn - ledig imorgon men hoppas på ett pass med Annika och Crusse, kanske lite övergångar kan vara på sin plats??

Av Lena Kyhle - 1 mars 2011 21:30

Ingen bra dag... Skrev ett högst tveksamt prov mitt på dagen. Svårigheten ökar och jag hänger inte riktigt med känns det som.

Ut till stallet i strålande sol (tror jag), mockade och fixade mat. Gick 20 minuter med Rippe i ridhuset, han uppförde sig som en extremt skötsam gosse. In med Crusse, tömkörningsgjord på och upp i tältet. Tryggare än vanligt och uppförde sig fint, koncentrerade mig på raka spår och började be om lite skänkelviktning (läs flytta bakdel) på spåret. Crusse blev lite upprörd men förstod efter ett tag att jag bara ville ha ett steg åt sidan.

Skulle avsluta med lite lösgalopp men Crusse hade bara lust att flasha med sin trav hela tiden så det var bara att glömm. Ett par trevliga språng här och där blev det i alla fall och vem kan bli sur på en häst som överlyckligt kommer travande mot en med spetsade öron  för klappar och godis??

Avslutade stallet med att måla bommar i min ensamhet, jäkligt kladdig blev jag...

Nu skall jag bada...Sedan skall jag sura lite mer!

Ovido - Quiz & Flashcards