Alla inlägg den 27 maj 2012

Av Lena Kyhle - 27 maj 2012 21:33

Startade kvällen hos Campai med att gräva ur 75% av hans halmbädd...jobbigt och äckligt. Lena hade fått en massa utslag så Malou misstänkte att den dåliga halmen var boven, därav bäddbytet. Avslutade med att kånka in två torvbalar och fyllde på med dem, tyvärr behövs det två till för att göra det sovvänligt men det får bli imorgon. Av den här anledningen så blir det inget dygnet runt ute för hästarna för närvarande, vi får se hur det blir. Jag kan tänka mig att Lena fått en reaktion på något hon ätit - det blir ju gärna så när de mest har ogräs att äta...

Innan jag åkte hem tog jag och Campari en sväng i kvällssolen, jag var lite stressad men det var mysigt ändå. Träffade på rådjuret igen men här gången var Campari duktig och lyssnade på mig, tyvärr glömde han bort det när vi red längs bäcken och en and flaxade upp...då sprätte det till ordentligt. I övrigt var han pigg och fin i traven och galoppen även om han låg på lite i den senare. Tyvärr så repriserade vi Malous och Lenas vurpa när vi skulle gå över det sista diket, Campari har skött det så fint tidigare men idag så klev han rakt ned i det och föll på knä. Jag hann fundera på hur vi skulle lösa detta innan han tog i och klev upp på alla fyra...det stod och vägde några sekunder minst sagt. Hädanefter får den passagen bli till fots, allt gräs har gjort det svårbedömt och lite förrädiskt. Campari verkar ha klarat sig med lite grönskade benskydd men vi får väl se hur han ser ut imorgon, han travade upp rent efteråt i alla fall. Själv sträckte jag ljumsken på något konstigt sätt men det gör ju mindre.

Väl hemma blev det dusch och mat, lite matt häst men åt med god aptit - som vanligt. Såg däremot väldigt förvånad ut över torvbädden, han kanske trodde att han kommit tillbaka till Färsta igen. 

Ovido - Quiz & Flashcards