Alla inlägg den 7 augusti 2011

Av Lena Kyhle - 7 augusti 2011 20:40

...har jag glömt bort hur man rider och kan således inte rida min häst på tygeln. Har många anledningar och ursäkter till detta men de hjälper tyvärr inte.

Var i ridhuset och Campari kändes stel, lat och oriden. Han svarar så dåligt på mina hjälper att jag måste "skrämma" honom lite då och då vilket inte alls känns kul, han respekterar mig inte alls. Tog lite hårt mot hårt idag och jobbade igenom lite i galoppen, det behövs nog ibland, han mjuknade och bjöd bättre även om han gjorde sig ganska stark emellanåt. Reaktionsförmågan bättrade på sig och det kändes lite bättre när vi slutade, jag tror att det var första gången som jag pressade på lite. Känns lite ovant och jag gillar det inte, dock hör det ju faktiskt ridningen till då och då.

Efter ridning blev det arnikamassage både här och där plus godis såklart!

Innan ridning släppte jag honom i hans rasthage medan jag mockade. Han har ju inte gått där på ett tag och tyckte tydligen att det var väldigt spännande...så spännande att jag inte kunde fånga honom efter mockningen utan att ta till havre hinken...i en tråkig rasthage. Han måste hata sin snälla ägarinna...

Ovido - Quiz & Flashcards