Alla inlägg den 1 juni 2011

Av Lena Kyhle - 1 juni 2011 14:10

Så var det dags att se om Carin är en riktig hovis eller inte...kan man inte sko ett gammalt halvblod så...Skämt åsido, Campari är väl inte den enklaste att sko efter allt hovstrul särskilt inte om ägaren är ens bästis.

Hästen stod i alla fall på alla fyra när jag kom ut, varmare på höger som vanligt och lite puls i båda. Upp och tömköra lite, Campari kändes inte så jättesmidig och han var aningens kort i steget från början i traven men ingen hälta - jag är ju aldrig nöjd. Han rörde sig gärna och hade fiiin galopp. Längde sig fint och visade inga tecken på obehag, nu är det bara att hoppas att det inte kommer någon idiotisk eftersläng. Kanske, kanske kan vi hoppas att det skall "värka ut" efter hand och bli en sval fin fot snart.

Jag har förstått mycket om hur Campari fungerar i alla fall, skulle han ha varit yngre kanske jag  hade börjat rota i det men som det är nu så har han hittat ett sätt att fungera och det är bra nog. Att han är lite sned och vind, trång här, vid där är ju något de flesta hästar är mer eller mindre. Han har säkert varit det länge och det har inte gett honom några större problem.

Intressant är att ha hittat en röd tråd genom alltihop, ett samband men viktigast är i alla fall att han mår bra!!

Ovido - Quiz & Flashcards