Alla inlägg den 25 februari 2012

Av Lena Kyhle - 25 februari 2012 19:58

Igår blev det ett pass i en överraskande fin paddock, mjukt men lite sladdrigt. Det är ju bra i och för sig för då hör jag när hans bakben släpar...Jag koncentrerade mig på att få honom lång och låg, lite tjafs men i höger varv funkade det bättre. Jobbade honom på volt med övergångar skritt-trav, stort fokus på att hålla bogen på plats. I vänster varv måste han än så länge hållas rak på volten för att han inte skall falla inåt och glida utåt. Vi börjar så här nu så spinner vi vidare efter hand...Pigg och glad i övrigt vilket känns skönt.

Idag började dagen med att jag och Malou åkte för att köpa foder i Skottsund för att sedan åka direkt tillbaka till Västerås för att gå på vernissage. Unna Katz som vi rider med ibland ställde ut sina alster och det var en trevlig tillställning med konst som jag inte var helt överens med.

Efter kulturchocken åkte vi ut till stallet, gjorde i ordning de leriga springarna för att klättra lite i den enda klätterbacken som finns...själsdödande att gå upp och ned för en lerig stig tycker bård Campari och jag så vi tittade mest på, jag är dessutom rädd om Camparis skor som inte bör slitas loss. Efter det gick vi till paddocken där både Apan och Escada från stallet trimmade, vips blev vi fyra och Campari kunde inte koncentrera sig ett dugg. I övrigt jobbade vi på som igår med ett stort undantag...jag satt ned i traven en hel del. Jag har ju inte velat göra det för att jag är för tung men nu känner jag att jag måste. Jag behöver hitta min balans och komma till ridning något som jag inte gör när jag fäller mig framåt i lättridningen. Jag hittade form och bogar snabbare idag men i gengäld brast framåtbjudningen lite, särskilt när jag satt ned. Trimmade ändå på med övergångar, det blev en del galopp också men även den var lite tung. Han var lite tröttare idag men vi kör på.

På måndag händer något väldigt läskigt och spännande, vi får se hur det går...

Ovido - Quiz & Flashcards