Alla inlägg den 11 februari 2011

Av Lena Kyhle - 11 februari 2011 20:48

Fredag igen alltså...Crusse var utrustad med lite attityd och stod gärna och krabbade i gången idag. Lyssna på matte kom helt klart i andra hand helt plötsligt. Började med att hänga och sitta på honom i gången vilket gick bra även om han var lite småryckig. Upp i tältet där hans nya haggranne Cobra hoppade med sin matte, Crusse tittade nyfiket men brydde sig inte mycket.

Brydde sig gjorde han däremot när Cobra och hans matte gick hem igen...första gången han gnäggade efter någon på jättelänge. Han samlade sig dock efter att ha brallat runt något varv, när man är lös är det tacksamt att bli hysterisk. Man sparkar efter sin egen svans och är allmänt besatt av demoner,   skönt att titta på istället för att SITTA på.

Som sagt samlade han sig och jag kunde köra hela häng- och klängvisan igen. Vi har lite problem med tån som tar i bakom armbågen men i övrigt är han lugn och accepterar min tyngd. Kanske att Carin får rida en sväng imorgon.

Avslutade med longering, Crusse var fin även om lite spänningar hängde i. Traven är rytmisk och han har riktigt bra driv i bakbenen, dessutom finns det lite olika tempon och han är inte riktigt lika entaktad som t. ex Dai. Upplevde honom väldigt nöjd efteråt och det blev såklart lite kraft och hö i boxen.

Sedan hade jag en liten kort paus tills det var dags att rida lektion igen. Precis som jag trodde hade jag blivit placerad på Purito igen...det är med dubbla känslor för å ena sidan har jag sällan gjort några vettiga pass på honom men å andra sidan så tycker jag om honom på något sätt.   Idag hade han inte gått lektionen innan så jag fick möjlighet att göra iordning honom och skritta fram honom själv. Der kändes som en lite bättre början än att ta över en svettig häst med hög andhämtning, förra veckan trodde han nog att min framtravning var avtravning...I alla fall så jobbade vi lite skänkelvikningar och galoppfattningar längs fyrkantsspåret och Purito var en helt annan häst idag. Betydligt lugnare och mer kommunikativ, vi var liksom ganska överens redan från början och han blev inte arg på mig en enda gång. Jag kände mig mycket nöjd med passet även om min sits kollapsar med jämna mellan rum och Puritos form inte var den bästa bitvis. Idag räckte det med att han lyssnade på mig och bjöd till. Tyvärr är min kropp fortfarande lite manglad sedan förra veckan men jag hoppas att det går till sig.

Ovido - Quiz & Flashcards