Alla inlägg under juli 2011

Av Lena Kyhle - 8 juli 2011 20:59

Igår tog Fia hand om prinsen eftersom jag hade ett elvatimmarspass, tack för det! Hon och Campari hade tagit en kort skrittis runt AMU och det hade gått fint trots sopbilsmöte.

Idag hade jag bara ett tiotimmarspass men var ändå bra slak när jag kom till stallet. Campari kände nog likadant i hettan så jag hade inte alltför kasst samvete när han fick vila, jag skall rida på lö-sö.

I stället för ridning kom mamma och pappa med sin alldeles nyhämtade whippethane, Tudor. Vilken fantastiskt underbar hund!! Han var helt cool, satt tyst i bilen och tog hästarna och miljön med ro, i och för sig är han sex år gammal men ändå! Dessutom är han både social och mild, jätteintresserad av människor omkring honom men inte alls påträngande. Avslutade med att åka till Arken och köpa lite mat, snask och schampo. Jag tror att mamma och pappa kommer att trivas kanon med Tudor, annars får han bli Bergsåkersbo...vad än Meja säger!

Av Lena Kyhle - 6 juli 2011 21:03

Hade kvällsstallet idag så jag passade på att rida i anslutning till det. Varmt var det och utebanan är stenhård igen så jag valde att vara i ridhuset, svalt och alldeles nyharvat.

Campari var såklart lite påverkad av värmen men inte värre än att han orkade jobba lite, slö var han väl inte direkt men visst blev han varm.

Försökte koncentrera mig på övergångar skritt/trav och formen under dessa. Min sists funkar inte bra just nu, jag bara känner efter och koncentrerar mig på hur Campari rör sig hela jäkla tiden. Sannolikheten att han rör sig bättre om jag sitter illa är ju inte så värst stor...

I alla fall så tycker jag att skritten funkar bättre nu, formen tar sig och jag kan reglera tempot. Traven är det lite sämre med men övergångarna ger vissa resultat, jag är lite för försiktig just nu men jag skall bättra mig. 

Det jag har lite svårt med är hans bogar, i höger varv drar han sig mot väggen och vill inte lämna den för allt i världen. Därför är det förbjudet att rida på spåret för närvarande, i alla fall tills jag har fått kontroll över hans framdel.

Jag avslutade när han lossnade lite, gick ut och skrittade av och matade hästarna.

Av Lena Kyhle - 5 juli 2011 17:32

När är en häst egentligen trafiksäker?

Jag upplever att Campari är trygg i trafiken men även han har tydligen gränser och det visade han idag.

Vi promenerade genom skogen och kom ut på vägen till grustaget. Jag har gått där många gånger men aldrig på vardagar...kom jag på när lastbilen från helvetet skrämde slag på min häst. Den kom bakifrån på en enfilig väg i ganska bra hastighet och innan jag visste ordet av befann jag mig med Campari mellan ett antal gigantiska lastbilshjul, ett smalt dike och en bergvägg. Campari hade inte hört den komma och blev skräckslagen, höll på att flyga i luften men hamnade mest i diket med ett ben i varje hörn. Som tur var gick det bra och han kopplade av direkt efteråt. Vi stötte på diverse fordon efteråt och det brydde han sej inte i alls, tack och lov att han är vuxen.

Vad har jag lärt mg av detta då? Jag skall inte ta den vägen på vardagar för då kör det lastbilar i skytteltrafik, på helgerna dricker chaufförerna öl så då är det kav lugnt. Att inte föraren tog ett dugg hänsyn var ju synd men han tyckte väl inte att jag hade där att göra, det hjälper dock inte om man rammar en häst och hans ägarinna...

I övrigt hade Campari en bra dag eftersom han fick komma ut i hagen bredvid Tage och Pasteur efter att jag rensat bort ett ton sten.. Han tog det med ro men drog en liten lyckorunda innan han började äta hö, grannarna brydde sig inte ett dugg så det kändes skönt.

Av Lena Kyhle - 4 juli 2011 23:24

Känns konstigt att inte åka ut till hästen idag och jag har saknat honom hela dagen, man är ju ganska knäpp ändå.

Jag var duktig och kollade inte av med Fia på hela dagen trots att jag var nyfiken men som tur var uppdaterade hon mig med ett SMS alldeles nyss. Hon hade jobbat på planen i en halvtimme och Campari hade uppfört sig fint. Egentligen är jag inte orolig men det känns så annorlunda att inte ha koll på honom själv...men imorgon är det min tur igen och då tar vi nog en utesväng skulle jag tro.

Av Lena Kyhle - 3 juli 2011 20:04

Ja, precis som rubriken säger så blev det bara betesaktivitet idag...och imorgon pysslar Fia om Campari så nu blir det lugnt här någon dag. Kul liv jag lever, va!

Av Lena Kyhle - 2 juli 2011 21:33

Nu har jag ÄNTLIGEN trotsat mitt monumentala kontrollbehov vad gäller min häst...jag har skaffat en hjälpryttare!

Snälla Fia skall hjälp mig med Campari de dagar jag helt enkelt inte hinner rida.

Idag har jag haft lite intro och hon måste ju tro att jag är alldeles knäpp, och ändå försökte jag lägga band på mig. Ja,ja, nu är det bara att vänja sig, Fia är jätteduktig och det kommer att gå jättebra. Dessutom tror jag inte att hon törs göra något dumt efter min presentation av mitt hästeri idag, fast det tror jag aldrig att hon skulle göra ändå!

Jag red en sväng på plan i alla fall och Campari var lite mjukare och lägre än igår, jag var dock trött så det blev inte alls något långt pass. Han känns i alla fall OK så vi fortsätter smyga igång.

Av Lena Kyhle - 1 juli 2011 20:44

Idag hade Campari använt järnstaketet på ett väldigt effektivt sätt, väldigt randig var han både här och där. Han tyckte nog att han var väl ren...

Jag sadlade i alla fall på allroundsadeln och skrittade upp på plan, Campari var lite tittig men väldigt snäll. Skrittade mest men joggade lite också, han kändes väl ändå ganska OK får jag erkänna. Pysslade inte med något speciellt egentligen, koncentrerade mig mest på att få honom lite lägre och samtidigt reagera på mina hjälper. Han lyssnade bra men som vanligt stramade han uppåt en del, nu skall jag verkligen koncentrera mig på övergångar och låg form.

Jag var ju på clinic med Adelinde Cornelissen förra helgen, en del intressanta saker som man verkligen kan applicera på sin egen ridning...till exempel sitsen...men också reaktionsförmåga och flexibilitet.

Nu skall jag bara rikta in mig på att hålla honom pigg och fräsch, antar att ridning och lite träning ingår i det konceptet.

Avslutade dagens aktiviteter med en massage på utvalda ställen, "doctors orders".

Ovido - Quiz & Flashcards