Alla inlägg under maj 2011

Av Lena Kyhle - 7 maj 2011 19:39

Red ut en sväng i kvällsolen tillsammans med en lite mindre bogöm häst idag, fast lite ont gjorde det minsann fortfarande...Provade Prestige-sadeln igen och pallade upp den ordentligt med dubbla fårskinn, den låg ganska still men jag måste prova den i alla gångarter innan jag bestämmer mig.

Skogen var underbar med tidig grönska, både vit-och blåsippor plus fågelkvitter till tusen, dessutom fick jag se nötskrikan igen, den här gången i flykten. Campari verkade trivas och bjöd på bra där det inte var stenigt, han är ganska rolig...tittig ibland men aldrig att han vägrar att gå, måste bara kolla lite extra ibland.

Jag är inte riktigt nöjd med hans öga men jag avvaktar denna veckan också, han är absolut inte besvärad men det gråa partiet vill inte försvinna och jag fattar inte riktigt varför.

Glömde kameran men det blev lite mobilfoton så eventuella läsare får hålla till godo med några ganska simpla bilder:


             

Av Lena Kyhle - 6 maj 2011 21:39

Idag har det varit fem grader plus och iskallt regn, Campari hade bara sitt tunna Amigotäcke så jag var lite orolig att han blivit kall under dagen. Det hade han inte alls utan såg nöjd och glad ut, torr var han i också.

Väl inne så höll han på att ramla åt sidan när jag borstade honom på bogen...han hade jätteont och jag fattade inte vad det var. Sedan gick det upp för mig att jag ju sprayade honom med pälsglans på bogen igår för att han var lite nött. Han måste ha fått någon form av exem av det för han var öm, skorvig och jättevarm på båda bogspetsarna, stackars liten. Jag har ju ett lite annorlunda pälsglans som jag använde när jag tävlade Myggan, kanske innehåller det något som han inte tål..Såpsvampade partierna som var ömma och bestämde mig för att skippa promenaden pga vädret, antagligen hade Campari uppskattat det men jag iddes inte. Å andra sidan hade han säkert inget emot att gå ut i boxen och äta heller.

Nu får han vara utan täcke ett tag...då vet jag i alla fall vad jag gör imorgon!

Av Lena Kyhle - 5 maj 2011 19:38

Idag gick vi upp en sväng på planen för att köra samma jobb som igår. Det verkas som att han är en klipsk häst för han hängde med på mina idéer mycket snabbare idag och traven var riktigt trevlig.

Jag kan förstå att det kan se lite lustigt ut det jag gör men det handlar mest om att han skall hitta min hand med en låg position istället för en hög. Det är lite svårt eftersom Campari gärna kortar halsen och tappar suget vilket ställer till det för mig. I början kan det se ut som att han är väldigt låg och oengagerad men med tiden så kommer jag givetvis jobba med att plocka upp honom under förutsättning att han fortsätter söka min hand. Då blir det också dags att sätta mer energi i bakbenen, som det är nu så sänker han bara ryggen och skjuter på. Detta betyder absolut inte att Campari är felriden innan utan bara att vi alla rider olika och använder olika språk, egentligen vill vi nog uppnå samma sak det är bara det att vägen dit är lite spretig.

Jag var i alla fall väldigt nöjd med honom idag och vågade mig även på en liten galopp, inte för att han på något sätt är bråkig i galoppen men jag har inte riktigt klarat av den utan att bli hängande i honom. Idag satt den i alla fall mycket bättre och allt var kontrollerat, stundvis även formen.

Återigen blev passet kort eftersom jag vet att det är lite annorlunda för Campari att jobba så här, stundvis kan belastningen på frambenen öka lite så jag vill vara försiktig. I förlängningen hoppas jag såklart att det skall leda till att ryggen och bakbenen aktiveras så att han bär upp sig mer för egen maskin och sparar sin kropp.

Idag kändes det som att vi kom en liten bit på väg och roligast är att Campari verkar trivas och vara med på noterna.

Jag är så glad för honom!

Av Lena Kyhle - 4 maj 2011 17:49

Upp i tältet för lite allvar tänkte jag.

Campari fick en uppladdning i form av öronkel innan ridning, han är väldigt förtjust i all bli masserad på sina lååånga öron. Lindade alla fyra som den dressyrnörd man är och begav mig!

Skrittade fram länge som vanligt och jobbade sedan lite i skritt, Campari var lite stram och tittig, ville inte riktigt komma till ro. I traven strävade han uppåt och gick inte riktigt fram, själv drog jag mest in tyglarna.

Så tänkte jag på hur det var när jag tömkörde, hur mjuk och känslig i munnen han var då. Jag började leda ned hans huvud i skritten och erbjuda honom ett mjukt, stadigt stöd där. Efter hand sänkte han nacken och ryggen började hänga med bättre. Samma sak i trav med lite övergångar och varvbyten, jobbade med att jämna till honom. Han har hunnit bli lite sned under semestern uppe hos mig...Efter ett tag fick det önskad effekt med en häst som bjöd framåt med hyggligt förtroende för handen, jättekänslig i munnen dessutom.

Jag tror att jag måste rida så här övertydligt ett tag för att vi skall komma överens om hur vi skall ha det, jag måste bara se till att erbjuda honom stöd, variera ridvägar och kontrollera min egen kropp (läs: räta upp mig).

Körde inte ett så långt pass eftersom arbetet är lite ovant just nu men jag hoppas att det skall leda till lite bättre ridning från min sida i framtiden!

Av Lena Kyhle - 3 maj 2011 19:30

Tog en skrittis i den stenrensade skogen vilket var mycket bekvämt för Camparis tassar.

Det kan bli bättre men alla som hjälpte till gjorde ett jättejobb i lördags!

Emma och Cobra sällskapade på turen som inte blev alltför lång.

Over and out - PLUGG!

Jag LOVAR att fotografera lite framöver men hästen är i alla fall brun!  

Av Lena Kyhle - 1 maj 2011 21:57

Efter två dagar med lugnt/inget arbete så var det dags för lite mer jobb idag. Campari blev tömkörd i tältet tillsammans med lite andra dressyrande ekipage. Han var väl lite stel första varven men vi skrittade ett bra tag innan det blev trav och galopp. Lederna oljades upp ganska snabbt och han blev mycket finare, formen var jämnare idag med bättre stöd på bettet. Lite laddad var han och några kommunikationsfel blev det men mycket bättre än förra gången, som vanligt var han både klok och snäll i alla moment. Höll på tills han varvade ned och lyssnade ordentligt, då hade kroppen värmt upp fint och han så trevlig ut.

Imorgon blir det en promenad på grund av skolan men sedan blir det lite aktivare igen.

Ovido - Quiz & Flashcards